måndag 7 mars 2011

Pengar

Så... det var någon som skrev att han gjort av med ungefär 10.000 Euro enkel väg. Så alltså 200 000 kronor, men egentligen kanske upp emot 300 000. Visst, det kan man ju få ihop, om man jobbar ett tag, men jag har ju inget jobb.

Så då förstår ni kanske att det här inte är en plan för ens om två år, utan längre fram. Men vi behöver drömmar och planer i våra liv, och det här är en av mina. Det finns ju också några olika sätt som man kan dra ner på kostnaderna lite, även om man snarare får räkna det som bonus och ändå vara säker på att ha hela summan från början.

- Med en tydlig och klar projektidé kan man nog söka stipendier/bidrag från lite olika håll. En undersökning av olika länders djurrättsorganisationer + vego + miljö, till exempel, skulle kunna ge lite olika uppslag för sådant. Med riktiga dokumentationsmaterial skulle det kunna bli bra.

- Man kanske kan couchsurfa. Det är ett community som jag precis har blivit medlem i, och inte vet så mycket om än.

Några andra sätt har jag inte kommit på än, förutom att snåla och ta billiga alternativ liksom. Men gör man en sådan här resa vill man ju ändå få ut något av det, och inte bara snåla ner det till ett minimum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar